Anonim
Image

Alexander & Co tworzy słoneczne wnętrza dla pawilonu Heads Brisbane w Burleigh

Pomalowane na biało ściany i pastelowe meble pomagają stworzyć „zalaną słońcem” estetykę w tym pawilonie przy plaży na obrzeżach Brisbane, który Alexander & Co przekształcił w dwie restauracje.

Image

Usytuowany na piaszczystej linii brzegowej Złotego Wybrzeża, Pawilon Głowy Burleigh został pierwotnie wzniesiony w 1987 roku, aby towarzyszyć basenowi społeczności.

Obecnie mieści się w nim restauracja Tropic z wyborem dań z karty, która serwuje dania przygotowywane z lokalnych produktów, oraz bardziej swobodna brasserie o nazwie The Pavilion, która oferuje lekkie lunche i przekąski w barze.

Image

Obaj są wspierani przez hotelarza z Sydney, Bena Maya, który zlecił praktyce architektonicznej Alexander & Co stworzenie wnętrz przypominających letnie dzieciństwo spędzone na wakacjach w Burleigh Heads.

„Przestrzeń musiała być również solidna i łatwa w utrzymaniu, tak samo atrakcyjna dla gości, którzy wychodzą prosto z plaży, jak i dla tych, którzy lubią elegancki lunch lub kolację” - wyjaśnia praktyka.

Image

W Tropic świeże białe ściany są połączone z sufitami wyłożonymi rattanem. Większość podłogi jest wyłożona betonem, ale niektóre części zostały wyłożone betonowymi kawałkami kamienia o nieregularnych kształtach.

Plamy koloru zapewniają miętowo zielone krzesła i różowe płytki, które zostały użyte do platerowania frontu blatu baru. Ten odcień różu został również zastosowany do wnętrza szafek, w których przechowywane są naczynia, i dziurawych brył bryzy, które biegną wzdłuż chodników restauracji.

Wystrój jest w postaci liściastych roślin doniczkowych i błyszczących złotych kinkietów ściennych.

Image

Aby dopasować się do bardziej nieformalnej atmosfery brasserie The Pavilion, siedziska obejmują drewniane wysokie stoliki i ciemnoniebieskie taborety.

Jasnożółte sofy i zacienione parasole znajdują się w jadalni na świeżym powietrzu, która wychodzi bezpośrednio na Ocean Spokojny. Ciągi odsłoniętych żarówek zapewniają oświetlenie wieczorami.

Istnieje również zestaw zewnętrznych pryszniców, dzięki którym plażowicze mogą spłukać się, zanim usiądą na miejscu.

Oprócz wprowadzenia tych zmian estetycznych praktyka musiała również strukturalnie wzmocnić budynek dodatkowymi kolumnami i stalową ramą, aby pomóc mu lepiej wytrzymać ulewne deszcze i burze, które uderzają w miasto w cieplejszych miesiącach roku.

Image