Anonim
Image

Wspólne śniadanie Atlanta Pancake Social opiera się na prostocie skandynawskiego designu

Studio Atlanta NO Architecture połączyło blade drewno i białe akcenty z retro kafelkami i nadrukiem w kratkę w tym całodziennym lokalu śniadaniowym w mieście.

Restauracja Pancake Social mieści się w zabytkowym ceglanym budynku w dzielnicy Ponce City Market w Atlancie, która jest mieszanym ośrodkiem gastronomicznym, handlowym, biurowym i mieszkalnym.

Zaprojektowane przez lokalne studio NO Architecture złącze śniadaniowe zawiera mnóstwo jasnego drewna i białych detali, które mają czerpać z minimalnej estetyki skandynawskiej.

Image

„Duża część tego projektu została zainspirowana prostotą widoczną w skandynawskim wzornictwie z czystymi liniami, naturalnym światłem i surowym drewnem”, powiedział NO Architecture.

Drewniane panele pomalowane na bladą barwę pokrywają ściany przestrzeni. Górna część jest prążkowana do utworzonych prążków, podczas gdy dolna część pozostaje płaska.

Image

Pośrodku lokalu znajduje się zakrzywiony kontuar z bladą drewnianą podstawą z wysmukłymi półkami z białej stali umieszczonymi powyżej do przechowywania. Struktura dzieli przestronny plan piętra na otwarty serwis z przodu i jadalnię z tyłu.

Te dwie sekcje są również oznaczone inną podłogą, która zmienia się z jasnych płytek przy wejściu na większe, ciemniejsze płytki węglowe z tyłu.

Image

Ilustracje filiżanek kawy, naleśników i pasków bekonu w powtarzających się ciemnoniebieskich i białych wzorach zdobią jaśniejsze kafelki podłogowe jako ukłon w stronę menu Pancake Social.

Za ladą tylna jadalnia składa się z białych krzeseł i jasnych drewnianych stołów pasujących do objętości baristy. Wbudowane ławki wzdłuż obwodu ozdobione są granatowymi poduszkami.

Kolejna duża ławka liniowa jest zbudowana wokół centralnego białego słupa, aby podzielić tę strefę na dwie części. Pomarańczowo-biały materiał w kratkę pokrywa siedziska, zapewniając retro akcent.

Inne szczegóły projektu obejmują proste białe światła, które są usiane.

Image